WHB #285: Recap

Eventi
30 maggio 2011


Thank you for all you delicious recipes and useful information!

This recap includes recipes from Australia, Canada, Greece, Italy, UK, USA and we will learn about arugula, Brussels sprouts, chives, garlic, lemon thyme, mango, mizuna, swiss chards, vineyard shoots.

Weekend Herb BloggingWeekend Herb Blogging is an event started by Kalyn from Kalyn's Kitchen and now handled by Haalo from Cook (almost) anything at least once.

More information:
WHB Rules
Who's Hosting WHB


Tropical Mango PieJanet of The Taste Space from Toronto, Canada, had some Alphonso mango and used them in a raw Tropical Mango Pie.


Spring Potato SaladKalinda of Wheat-Free Meat-Free from Chicago, IL USA, made Spring Potato Salad with chives from her parent's garden.


Baked mushrooms stuffed with triple-garlic risottoElly of Nutmegs, seven from Oxford, prepared Baked mushrooms stuffed with triple-garlic risotto with three different kind of garlic.


ArugulaTigerfish of Teczcape - an escape to food wrote the post Arugula: some salad greens are more equal than others with many interesting information about arugula.


Ampelokorfades Toursi (Pickled Vineyard Shoots)Ivy of Kopiaste to Greek Hospitality from Athens, Greece, bought some vineyard shoots at the market and prepared Ampelokorfades Toursi (Pickled Vineyard Shoots).


Roasted Shrimp with Lemon ThymePam of Sidewalk Shoes declared 2011 The Summer of My Herbs and prepared Roasted Shrimp with Lemon Thyme.


Lemon MadeleinesSue of You can do it... at home! writes from Melbourne, Australia, and teaches us how to prepare Lemon Madeleines, small sponge cakes flavoured with lemon.


Swiss chard with oil and lemonSimona of Briciole writes from Northern California and prepared Swiss chard with oil and lemon, one of my favourite light meals!


Spiced Stir-Fried SproutsThe handler of WHB, Haalo of Cook (almost) Anything at Least Once cooked Spiced Stir-Fried Sprouts and provides us many useful information about Brussels sprouts.


Fried Rice with Mizuna and Sesame SeedsThis is my entry, Fried Rice with Mizuna and Sesame Seeds. I can't find mizuna here in Sicily, so I have grown it and it was worth the effort.



Brochette di prosciutto alla salvia
Un anno fa: Brochette di prosciutto alla salvia

Due anni fa: Pasta ai quattro formaggi con maggiorana
Potrebbe interessarvi...

Ricetta: Riso fritto con mizuna e sesamo


Riso e risotti alle erbe aromatiche

Gallery correlate



Commenti

Autore: Ivy (URL)
30/05/2011

Graziana, it was a pleasure meeting you through this event. Lovely round-up. I always love the diversity of recipes from WHB. :)
Hope to see you one day at my Creative Concoctions event where we are using olive oil but also giving away Greek olive oil.


Autore: janet (URL)
30/05/2011

Lovely recap! I love all the greens featured this week. :)


Autore: Simona (URL)
30/05/2011

Very nice roundup: interesting post titles and saw attractive photos. I will explore the details. Thanks, Graziana!


Autore: Kalinda (URL)
30/05/2011

Your mizuna recipe has me intrigued. I ve never heard of mizuna before. I love exploring new foods though.

Thank you for hosting this week.


Autore: pam (URL)
30/05/2011

great roundup!


Autore: Graziana
01/06/2011

Thank you all, hosting WHB is always a pleasant experience


Autore: tigerfish (URL)
03/06/2011

Thanks for the round up! I enjoyed reading it :)


Aggiungi un commento
Date prima un'occhiata alla pagina delle FAQ per trovare subito una risposta alle domande più comuni.




Per commentare inserire le scritte della foto nella casella sottostante.
Autore:

Mail:

URL:

Ultimi articoli

Ricetta: Crackers ai fiori di sambuco
Biscotti salati e sfoglie alle erbe
Ho voluto preparare dei crackers all'olio d'oliva per la mia famiglia, ma devo ammettere che io stessa mi sono sorpresa del risultato. I cracker fatti in casa non solo sono...

Fiore di rucola
I fiori che non vi aspettate
La primavera si avvicina, e molte piante seminate in autunno giungono alla fine del loro ciclo vitale con la fioritura. Quando questo accade, la pianta inizia a svilupparsi in...

Ricetta: Zuppa di cozze al crescione
Pesce e frutti di mare alle erbe aromatiche
Una ricetta ispirata alla celebre soupe de moules bretone, con l'aggiunta di un mazzetto di crescione d'acqua per contrastare la dolcezza delle cozze e della cipolla, resa cremosa...

Il pepe rosa
Spezie viste da vicino
Il pepe rosa si ottiene dai frutti di un albero, detto comunemente albero di pepe rosa (Shinus molle) o anche falso pepe, originario degli altopiani dell'America meridionale. La...

Ricetta: Burritos di pollo al coriandolo e cumino
Crepes, pancakes e tortillas alle erbe
I burritos sono una ricetta di origine messicana, che è stata reinterpretata e resa famosa nel mondo dalla cucina tex-mex. Tipico street food preparato in versioni sempre diverse,...

Tutti gli articoli