Recipe: Scrambled eggs with pennyroyal and buck's-horn plantain

Omelettes and egg recipes with herbs
February 03, 2011


Last week I had a really bad cold and I could not feel any flavors or tastes for days.

Erba stellaAs you can imagine, I was feeling really depressed. I tried to prepare foods with strong aromas, and these scrambled eggs with pennyroyal and buck's-horn plantain are among the dishes that have managed to hit most of my senses.


Scrambled eggs with pennyroyal and bucks-horn plantain

Scrambled eggs with pennyroyal and buck's-horn plantain


Ingredients
Serves two:
2 slices toasted bread
1 avocado
150ml greek yogurt
2 eggs
1 stalk celery
4 tbsp fresh pennyroyal
a handful of Buck's-Horn Plantain
butter

Directions
Cut the celery into thin slices and fry in butter for a couple of minutes.
Add the eggs and cook them.
Place the toast on two serving plates. Arrange the sliced avocado, and spoonfuls of greek yogurt.
Top with the scrambled eggs and garnish with mint and Buck's-Horn Plantain.



Homemade taco seasoning mixOne year ago:

Homemade taco seasoning mix


This goes to Taste Space who's hosting Weekend Herb Blogging, handled by Cook (almost) anything at least once.


Comments

Author: brii (URL)
03/02/2011

questa è una bellissima ricetta, Graziana.
amo molto il sedano fresco e la menta. l erba stella non la conosco.
mi devo informare!
e poi l avocado con le uova..non ci avrei mai pensato.
baciuss
brii


Author: Graziana
04/02/2011

Grazie Brii, l erba stella (o minutina) è la mia ultima scoperta, ne avevo sentito parlare e ho voluto provare i semi. Cresce in fili come erba di campo, ha un gusto molto fresco e naturale.


Author: Acky (URL)
05/02/2011

Ciao Graziana ke bello, questa settimana uno special sulla mentuccia. Ma secondo te la tua è mentuccia romana o nepetella?! E la mia?? :-)


Author: Graziana
07/02/2011

Ciao Acky, ho coltivato entrambe e sono piante dall aspetto piuttosto diverso, inoltre la nepetella non ha il tipico aroma di menta. Quella di questa ricetta è mentuccia (mentha pulegium). E difficile dirlo dalle foto della tua interessante ricetta, sembrerebbe nepetella, non hai foto della pianta o del rametto integro?


Author: janet (URL)
08/02/2011

I love how I get introduced to new herbs through WHB. I will have to learn more about pennyroyal!


Author: Simona (URL)
08/02/2011

Adoro le uova strapazzate! Ma quindi pennyroyal e la mentuccia?


Author: Graziana
09/02/2011

Diverse erbe sono chiamate mentuccia, questa è la Mentha Pulegium chiamata pennyroyal in inglese, ha un aroma di menta delicato più una componente selvatica e agrumata.


Author: acky (URL)
13/02/2011

Ciao Graziana! No la foto dei rametti nn ci ho pensato a farla...però aveva il sapore e il profumo della mentuccia romana, quella che ho sempre assaggiato nei piatti fin da piccola...in effetti mi sa ke ci sono mille tipi di mentuccia..al supermercato pensa che la scorsa settimana ne ho vista una che veniva da Israele... ! Cmq se dici che la nepetella ha un sapore diverso la devo provare!


Your comment

 


Please prove that you are not a robot.
Author:
 
Mail:
 
URL:

Recent posts

(Ita) Ricetta: Crackers ai fiori di sambuco

...

Rocket flower
The surprising flowers
Spring is coming and my Esmee rocket is blooming. It has big, white flowers, and I let them on the plant to harvest the seeds. Many other vegetables and aromatic herbs are...

(Ita) Ricetta: Zuppa di cozze al crescione

...

Pink peppercorn
Spices close up
Pink peppercorns are dried fruits of the Peruvian peppertree (Shinus molle). It is also called false pepper or Californian pepper tree, and it's not related with the black pepper...

(Ita) Ricetta: Burritos di pollo al coriandolo e cumino

...

Today's picture:

Seven layers salad
Site Archive

Focus on

La melissa